Maatjes

‘Je doet iets om te geven, maar krijgt er ook zoveel voor terug’
Hoe vaak vraag jij je vrienden of familie om hulp? Bij simpele zaken, maar misschien ook grotere problemen? Helaas heeft niet iedereen de luxe van een sociaal vangnet. Terwijl problemen al de helft lichter worden als je ze kunt delen.

Daarom roept Budgetmaatjes070 maatjes op om tijdelijk als vangnet te fungeren voor een stadsgenoot die uit de schulden wil komen. In een jaar tijd, een halve dag per week, kun jij iemand helpen de weg uit de schulden te vinden.

Werkwijze

Budgetmaatjes070 helpt stadsgenoten met schulden om een weg uit hun problemen te vinden. Hierbij gaan we uit van de eigen kracht van de deelnemers. We zijn geen hulpverleners, maar ondersteunen onze deelnemers bij het vinden van een oplossing voor hun problemen.

Daarom ben jij als maatje onmisbaar. Een maatje is gelijkwaardig aan de deelnemer en staat hem of haar bij in de zoektocht naar een oplossing voor de schuldenproblemen. Tijdens een tweedaagse introductietraining en een training bij de gemeente Den Haag leer je over de Haagse schuldhulpverlening en je taak als maatje.

Hierdoor weet je als maatje soms meer dan de deelnemer, soms ook niet. Op die momenten zoek je samen naar de juiste weg.
Dankzij deze aanpak stimuleer jij als maatje jouw deelnemer om zelf aan de slag te gaan met problemen. Dit betekent een boost voor het zelfvertrouwen van je deelnemer. Een goede stap op weg naar een schuldenvrij en onafhankelijk leven.

Hoe ziet het traject eruit?

1) Je steunt graag iemand op weg naar een schuldenvrije en onafhankelijke toekomst. Daarom geef je je via deze website op als maatje.

2) Budgetmaatjes070 neemt contact met je op voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt duidelijk of maatje zijn iets voor jou is.

3) Tijdens de introductietraining stomen we je klaar voor je taak als maatje en maken we je wegwijs in de Haagse schuldhulpverlening.

4) Wanneer je er klaar voor bent, koppelen we je aan een deelnemer van Budgetmaatjes070. Tijdens jullie eerste kennismaking bepalen jullie samen of de klik er is om samen een jaar lang aan de slag te gaan.

5) Je spreekt een jaar lang wekelijks een halve dag af met je deelnemer om samen aan zijn of haar schulden te werken.

6) Tijdens het jaar kom je regelmatig samen met de andere maatjes voor intervisie. Hier deel je problemen en successen om elkaar als maatje verder te helpen. Daarnaast kun je in 1 op 1 gesprekken met je coach de voortgang van je deelnemer en jouw inzet bespreken.

7) Na een jaar sluit je met je deelnemer en Budgetmaatjes070 de periode af met een evaluatiegesprek.

Wat zijn de criteria?

We breiden ons team graag uit met nieuwe maatjes. Maatjes voldoen bij ons altijd aan de volgende criteria:

  • Je bent 21 jaar of ouder;
  • Je hebt minimaal een opleiding op MBO4 niveau afgerond;
  • Je hebt een stabiel karakter;
  • Je kunt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) tonen;
  • Je hebt zelf geen schuldproblemen;
  • Je volgt, voor je aan de slag gaat de tweedaagse introductietraining en de training FinanciĆ«le Dienstverlening van de gemeente Den Haag;
  • Je bent in staat je deelnemer te begeleiden zonder de problemen over te nemen;
  • Je onderhoudt een jaar lang wekelijks contact met je deelnemer;
  • Je volgt tijdens het jaar de maatjesavonden voor intervisie.

Wil jij je aanmelden als maatje?

Vul dan hiernaast je e-mailadres in. Je ontvangt vervolgens een e-mail met hierin een link naar het aanmeldformulier. Budgetmaatjes070 neemt na ontvangst van de aanmelding contact met je op voor een intakegesprek.
Heb je vragen over je aanmelding? Neem dan contact op met Christi Loor of Ingrid de Frel; 070-3181616.

Aanmeldingsformulier maatje