Voor wie?

‘Ik open mijn post niet meer’

De grens tussen een goed gevulde bankrekening en schulden is flinterdun, dat weten we bij Budgetmaatjes070 maar al te goed. Het ene moment heb je een constant leven zonder geldzorgen, het andere moment draait alles door een onverwachte gebeurtenis 180 graden de andere kant op. Een ongeluk, scheiding, ontslag, zwangerschap, verslaving of gewoon pure pech.

De reden waarom jij in de schulden bent geraakt, is voor ons niet belangrijk. We kijken vooruit, naar een weg uit de schulden. En omdat twee mensen meer weten dan één, koppelen we je aan een maatje met wie je een jaar lang de route uitstippelt terug naar je oude en onafhankelijke leven.

Werkwijze

Bij Budgetmaatjes070 koppelen we je aan een maatje. Een maatje is een stadsgenoot die jou ondersteunt in je zoektocht naar een weg uit de schulden.

We leggen je geen regels op, vertellen je niet hoe je de situatie moet aanpakken, maar vinden het samen met jou uit.

 

Daar hebben we verschillende redenen voor:

  • Er bestaat geen standaard oplossing om uit de schulden te komen. Met je maatje zoek je naar de beste oplossing voor jouw situatie.
  • Door samen zaken uit te zoeken, weet je ook in de toekomst hoe je jouw problemen het beste kunt aanpakken.
  • Ieder mens heeft de kracht en het talent zelf zijn problemen aan te pakken. Door die kracht te ontdekken kun jij in de toekomst weer vol zelfvertrouwen je eigen leven oppakken.

Hoe ziet het traject eruit?

1) Je wilt uit de schulden komen, maar kan dat niet alleen, dus je meldt je via deze website aan als deelnemer van Budgetmaatjes070.

2) Budgetmaatjes070 komt bij je langs voor een intakegesprek. Als het niet lukt om thuis af te spreken vanwege de corona-maatregelen, dan zoeken we een andere geschikte locatie. In het intakegesprek leer je meer over de aanpak van Budgetmaatjes070. Op die manier kunnen jij en de intaker bepalen of het traject geschikt is voor je.

3) Budgetmaatjes070 koppelt je aan een maatje dat bij jou past. Na een eerste kennismaking bepalen jullie of er ook echt een klik is. Dit is een belangrijke ontmoeting, want als de klik er is, zullen jullie een jaar lang wekelijks samenkomen.

4) Jij en je maatje spreken wekelijks een halve dag af om samen aan je schulden te werken.  

5) Na een jaar wordt de samenwerking afgesloten en geëvalueerd. Als alles goed is gegaan, kun je vanaf nu zelfstandig je financiële problemen aanpakken. Als er meer ondersteuning nodig is, zoeken we die met je.

Wat zijn de criteria?

Als je wilt meedoen aan Budgetmaatjes070, verwachten we het volgende van je:

  • Je bent gemotiveerd samen met je maatje stappen te zetten om aan je financiële situatie te werken;
  • Je spreekt een jaar lang wekelijks af met je maatje. De afspraken duren ongeveer een halve dag;
  • Je geeft je maatje volledige inzage in je financiële situatie (je maatje gaat hier discreet mee om).

Wil je jezelf opgeven voor Budgetmaatjes070?

Vul dan hier naast je e-mailadres in, je ontvangt vervolgens een email met een link naar het aanmeldformulier. Budgetmaatjes070 neemt na ontvangst van de aanmelding contact met je op voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bepalen jullie samen of het traject geschikt is voor jou.
Heb je vragen over je aanmelding? Neem dan contact op met Christi Loor of Ingrid de Frel; 070-3181616.

Aanmeldingsformulier deelnemer: